En yakın Servis Noktası
demirdöküm servis

Demirdöküm Kombi Çalışıp Isı Vermeme Nedenleri ve Çözümleri

Demirdöküm kombi çalışıp ısı vermeme nedenleri bir çok sebepten ötürü olabilmektedir. Isı vermeme arızasının tam olarak kaynağının tespit edilmesi ve genel çözüm önerileri şu şekildedir:

  1. Doğalgazın Gelmemesi:
    • Çözüm: Dairenize gelmesi gereken gazın kesilmesi durumunda kombi görevini yerine getirmez ve çalışmaz. İlk etapta gaz akışında sorun olup olmadığını kontrol ederek kombiye gazın geldiğinden emin olmalısınız. Doğalgazın Gelmemesi
  2. Kombi Basınç Seviyesi:
    • Çözüm: Kombinin genellikle alt kısmında bulunan basınç seviyesi düşük olması durumunda kombi çalışmaz ve ısı vermeyecektir. Düşen bu basınç seviyesini arttırmak için vanadan su basabilir yada basınç seviyesi yüksekse basıncı düşürmek için de peteklerden suyu azaltabilirsiniz. Fakat bu durum tekrarlaması durumunda arızanın kaynağını uzman tarafından bulunması gerekir.
      Kombi Basınç Seviyesi
      Kombi Basınç Seviyesi
  3. Filtrelerin Tıkanması:
    • Çözüm: Kombi filtreleri belirli süreler aralığında temizlenmezse tıkanıklık yapabilir. Bu tıkanıklık sonucundanda kombi devreye girmeyerek ısı vermeyecektir. Periyodik kombi bakımı yaptırmanız durumunda bu sorun ile karşılaşmazsınız.
      Filtrelerin Tıkanması
      Filtrelerin Tıkanması
  4. Peteklerin Tıkanması:
    • Çözüm: Belirli aralıklarla peteklerin temizlenmemesi durumunda tıkanıklık meydana gelebilir ve kombi çalışmaz. Bu gibi durum ile karşılaşmamak için petek temizliği yaptırarak içerisinde biriken tortuları ortadan kaldırabilirsiniz.
      Peteklerin Tıkanması
      Peteklerin Tıkanması
       
  5. 3 yollu vanada sorun olabilir:
    • Çözüm: 3 yolu vana kombinin en önemli parçalarının başında gelmektedir. Bu parçanın arızalanması durumunda bir çok sorun ortaya çıkabileceği gibi kombinin ısı vermesini de engeller.
      3 Yollu Vana Arızası
      3 Yollu Vana Arızası
  6. Elektrik Arızaları:
    • Çözüm: Elektriğin dalgalı olması yada kesilip tekrar gelmesinden sonra kombi cihazları arızaya geçebilmektedir. Bu gibi durumlarda reset tuşuna basarak kombiyi sıfırlayabilir ve tekrar devreye girmesini sağlayabilirsiniz.

Her bir durum için önerilen çözümler genel bilgilerdir ve kombi modeline bağlı olarak değişebilir. Ciddi arızalar veya teknik sorunlar için her zaman bir uzmandan yardım almak en iyi seçenektir.

Demirdöküm Kombi İhtiyacınız Olabilecek Bağlantılar

Servis AraWhatsApp