En yakın Servis Noktası
demirdöküm servis

Demirdöküm Kombi Sesli Çalışıyor Nedenleri ve Çözümleri

Demirdöküm kombi sesli çok gürültülü çalışıyorsa bazı sorunlar var demektir. Gürültülü çalışan kombi sorunları ve genel çözüm önerileri şu şekildedir:

  1. Fan Motoru Arızası:
    • Çözüm: Fan motorunda olabilecek arızalarda kombi yüksek sesli çalışabilir. Bunun en bilindik nedeni fan motoru olabilmektedir. Çözüm için fan motoru değişimi gerekmektedir.
      Fan Motoru Arızası
      Fan Motoru Arızası
  2. Rulman Takımı Arızası:
    • Çözüm: Rulman takımının dağılması bir çok sorun ortaya çıkartacağı gibi gürültülü çalışmayada sebebiyet verir. Rulman takımı değiştirilerek bu sorun ortadan kaldırılabilmektedir.
      Rulman Takımı Arızası
      Rulman Takımı Arızası
  3. Devir Daim Pompa Arızası:
    • Çözüm: Devir daim işlemini gerçekleştiren pompalarda olabilecek arıza yada gevşeme sonucunda sesli çalışma ortaya çıkabilir. Bu sorunun önüne geçmek için pompanın değiştirilmesi gerekmektedir.

      Devir Daim Pompa Arızası

  4. Gaz grubunda sorun olabilir:
    • Çözüm: Gaz grubu kombilerde gaz valfi veya gaz armatörü olarak bilinen bir parçadır. Kombide ses yapma sorunlarında az da olsa karşımıza arızalı olarak çıkabilir.
  5. 3 yollu vanada sorun olabilir:
    • Çözüm: Kombilerde sıcak su yada kalorifere gönderilen suyu ayarlayan en önemli parçalardan biri de 3 yollu vana olmaktadır. Bu parça arızalanması durumunda ses yapabilir yada sıcak su akışında sorunlar çıkartabilir. Çoğunlukla kombiler de bu parçada sorun çıkabilmekte olup değiştirildiğinde ses kesilebilir.
      3 Yollu Vana Arızası
      3 Yollu Vana Arızası
  6. Bacanın Yerinden Çıkması:
    • Çözüm: Kombi bacasının yerinden çıkması sonucunda gürültülü çalıştığı izlenimi verebilmektedir. Yuvasında olmayan baca sürekli hareket edecek olup gürültüye sebebiyet verir. Servis çağırmadan önce kontrol edebilir ve ses buradan çıkıyor ise önüne geçebilirsiniz.
      Bacanın Yerinden Çıkması
      Bacanın Yerinden Çıkması

Her bir durum için önerilen çözümler genel bilgilerdir ve kombi modeline bağlı olarak değişebilir. Ciddi arızalar veya teknik sorunlar için her zaman bir uzmandan yardım almak en iyi seçenektir.

Demirdöküm Kombi İhtiyacınız Olabilecek Bağlantılar

Servis AraWhatsApp